Blobke rulez! (test)

Bijgewerkt op 2022-02-13 om 18:59:15 door Assistent

Blobke rulez!

Blobke heerst! Als ‘focuswoord’ heb ik ‘Blobke’ ingesteld. De ‘slug’ werd automagisch ‘/blobke-rulez-bericht-001/’. Die slug heb ik ingekort door het woord ‘bericht’ eruit te slopen.

Daarna heb ik de ‘meta-omschrijving’ (description) ingevuld met wat tekst. De beschrijving moet bij voorkeur 2 of 3 informatieve en prettig leesbare zinnen bevatten. In totaal mag (en moet) de description 150 ├á 155 tekens bevatten.

Daar kun je natuurlijk van afwijken, maar dat gaat dan ten koste van de vindbaarheid van de inhoud van de pagina.

De seo-score van Blobke

De seo-score van deze blogpost was in de eerst versie toch nog belabberd (volgens de plug-in ‘Yoast SEO’). De pagina bevatte namelijk te weinig tekst, geen enkele afbeelding en geen interne links. Aan dat laatste viel wel wat te doen. Bijvoorbeeld met een link naar mijn eigen pagina met tekeningen over mijn zelfgemaakte held GeerttheBlobfish.

Maar ‘Yoast SEO’ had toen nog steeds aanmerkingen. Een daarvan was het ontbreken van een of meer links naar buiten. Dat bezwaar is begrijpelijk: een pagina of een post is geen eilandje. Webpagina’s zijn onderdelen van een netwerk, namelijk het internet.

Het probleem heb ik opgelost door te linken naar de Engelstalige Wikipediapagina over Psychrolutes marcidus oftewel een van de soorten blobfish, ‘commonly known as a smooth-head blobfish or a blobfish’.

Ook een afbeelding, hoera!

Nou, dan ook maar een afbeelding. Die heeft niks van doen met Blobke, maar gaat over Kaa, de zus van Kraa. Of andersom. Zij is de beroemde kraai die Kraa zegt, soms zelfs Kraaa, kraaa, kraaaa!

Kaa, de vriendin van Blobke
Kraaa!

Wat bestanden om te testen.

Gif Blobvis Dansen
Dansende Blobvis-gif, om GIF-bestanden te testen
Het lied Brown Sugar van de Rolling Stones
Work in progress, 360p-versie van een blobvisfilmpje

Menu

home | Geert The Blobfish | gedichten | Zaak met ‘n luchtje | validator

1 gedachte over “Blobke rulez! (test)”

Plaats een reactie

veertien − elf =