Blobke rulez! (test)

Bijgewerkt op 2021-02-24 om 19:19:48 door Max de Wijk

Blobke rulez!

Blobke heerst! Dat is natuurlijk een waarheid als een koe met een open deur. Maar ja, ook een blogbericht dat vooral een test is, moet een titel hebben.

Als ‘focuswoord’ heb ik ‘Blobke’ ingesteld. De ‘slug’ werd automagisch ‘/blobke-rulez-bericht-001/’. Maar die slug heb ik ingekort door het woord ‘bericht’ eruit te slopen. Dan zal ik nu ook nog de ‘meta-omschrijving’ (description) invullen met wat poĆ«zie. De beschrijving moet bestaan uit ongeveer 150 tekens en bij voorkeur uit 2 of 3 informatieve en prettig leesbare zinnen.

De seo-score van Blobke

De seo-score van deze blogpost was in de eerst versie toch nog belabberd (volgens de plug-in ‘Yoast SEO’). De pagina bevatte namelijk te weinig tekst, geen enkele afbeelding en geen interne links. Aan dat laatste viel wel wat te doen. Bijvoorbeeld met een link naar mijn eigen pagina met tekeningen over mijn zelfgemaakte held GeerttheBlobfish.

Maar ‘Yoast SEO’ had nog steeds aanmerkingen. Een daarvan was het ontbreken van een of meer links naar buiten. Dat bezwaar is begrijpelijk: een pagina of een post is geen eilandje. Het zijn onderdelen van een netwerk, een internet.

Het probleem heb ik opgelost door te linken naar de Engelstalige Wikipediapagina over Psychrolutes marcidus oftewel een van de soorten blobfish, ‘commonly known as a smooth-head blobfish or a blobfish’.

Ook een afbeelding, hoera!

Nou, dan ook maar een afbeelding. Die heeft niks van doen met Blobke, maar gaat over Kaa, de zus van Kraa. Of andersom. Zij is de beroemde kraai die Kraa zegt, soms zelfs Kraaa, kraaa, kraaaa!

Kaa, de vriendin van Blobke
Kraaa!

Menu

home | Geert The Blobfish | gedichten | Zaak met ‘n luchtje | privacypagina | validator

1 gedachte over “Blobke rulez! (test)”

Plaats een reactie

20 + dertien =

%d bloggers liken dit: