Blobke rulez! (bericht #001)

Blobke rulez!

Blobke heerst! Dat is natuurlijk een waarheid als een koe met een open deur. Maar ja, je moet wát verzinnen voor een blogbericht dat vooral een test is.

Als ‘focuswoord’ heb ik ‘Blobke’ ingesteld. De ‘slug’ werd automagisch ‘/blobke-rulez-bericht-001/’. Maar die slug heb ik ingekort door het woord ‘bericht’ eruit te slopen. Dan zal ik nu ook nog de ‘meta-omschrijving’ (description) invullen met wat poëzie. Die moet uit ongeveer 150 tekens bestaan en bij voorkeur uit 2 of 3 informatieve en prettig leesbare zinnen.

De seo-score van Blobke

De seo-score van deze blogpost was in de eerst versie toch nog belabberd (volgens de plug-in ‘Yoast SEO’). De pagina bevatte namelijk te weinig tekst, geen enkele afbeelding en geen interne links. Aan dat laatste viel wel wat te doen. Bijvoorbeeld met een link naar mijn eigen pagina met tekeningen over mijn zelfgemaakte held GeerttheBlobfish.

Maar ‘Yoast SEO’ had nog steeds aanmerkingen. Een daarvan was het ontbreken van een of meer links naar buiten. Dat is begrijpelijk: een pagina of een post is geen eilandje. Het zijn onderdelen van een netwerk, een internet.

Het probleem heb ik opgelost door een verwijzing naar de Engelstalige Wikipediapagina over Psychrolutes marcidus oftewel de blobfish.

Ook een afbeelding! Hoera!

Nou, dan ook maar een afbeelding. Die heeft niks van doen met Blobke, maar gaat over Kaa, de zus van Kraa. Of andersom. Zij is de beroemde kraai die Kraa zegt, soms zelfs Kraaa, kraaa, kraaaa!

Kaa, de vriendin van Blobke
Dit is het onderschrift van Kraaa!

1 gedachte over “Blobke rulez! (bericht #001)”

Reacties zijn gesloten.